Alla inlägg den 2 mars 2010

Av Emma - 2 mars 2010 21:17

Hemma igen i kylan, utöver att få träffa Markus igen så var det inget jag längtade till. Imorse när jag gick i motvinden till jobbet och kinderna blev iskalla så tänkte jag på sista lördagen på Teneriffa. Lördagen på Teneriffa blåste det halvt storm men vindarna var så varma så det var varmt ändå. Kan inte sommaren få komma hit snart?
 
Sammanfattningsvis så blev Teneriffa-veckan riktigt bra, trots min förkylning. 16,5 timmars träning måndag till söndag det är ingen standardvecka för mig kan jag lungt påstå. Men trots träningstimmarna och inte en droppe alkohol så visar vågen +1 kg när jag kom hem, jag som tänkte att när jag tränar så där mycket så kan jag även äta hur mycket jag vill :-) 
Ljumsken/höften verkar fortfarande inte vilja springa allt för mycket men på lördagen klarade den av 50min jogg i snigelfart (6.20 min/km) utan att ömma. Jag beklagade mig för Nillan "är det så här jag måste springa i fortsättningen" men det är ju bättre än ingenting... På lördagen satt vi också och tittade lite på beachvolleyboll och jag blir så sugen på att spela, hoppas hoppas att det blir lite volleyboll på Mallorca!
 
Något som jag däremot nästan vande mig vid var alla backarna. Uppvärmningen varje dag bestod av 30 min konstant uppförsbacke, dvs inte en enda meter nerför. Helt otroligt, inte något som Sverige-cyklingen bjuder på direkt. Uppförsbackarna betydde också att vi svettades ung som på ett spinningpass, det blev så himla varmt när solen låg på och ingen fartvind. 5 min från hotellet hade vi även en 450m topp men jag forcerade den bara en gång (sista morgonen) pga min höft medan Nillan nästan sprang den varje kväll.
 
Träningssammanfattning:
Måndag: Cykling 3 timmar
Tisdag: Cykling 2 timmar varav 90min var konstant uppför.
Onsdag: Cykling 3 timmar men vi satt nog på cyklen ca 5 timmar. Dock många felkörningar samt slalom mellan turister i en timme då vi letade turistinfo mm.
Torsdag: Cykling 2 timmar 40min, Löpning 20 min (ca 100m upp på toppen innan jag kom lite vilse)
Fredag: Cykling 2,5 timmar (sedan drabbades jag lite av värmeslag)
Lördag: 50 min jogg på stranden
Söndag: 80 min löpning/gång upp på 450m-toppen
  

Ovido - Quiz & Flashcards