Alla inlägg under juni 2009

Av Emma - 11 juni 2009 20:55

Sitter i soffan och försöker samla kraft till att packa inför helgen tävling http://www.hestraadventure.se/


Jag tycker alltid att det är så himla tråkigt att packa, fastän det går rätt snabbt när man väl sätter  igång.


Veckan har annars mest handlat om jobb, jobb och åter jobb. Även om jag inte jobbat över varje dag så har varje dag varit stressig och sånt blir jag alltid trött av. Inte heller har jag en lång semester att se fram emot, ska endast ha 2 veckor och de ligger inte ens i följd.


Uppladdningen inför Hestra har mao inte varit optimal men lite lagom träning har jag hunnit med; en kort löprunda, paddling, cykling t.o.r jobbet och senast ett simpass nu i morse. Vi simmade på Huvudstabadet i en utomhus bassäng och det var ganska härligt att få lite frisk luft även om själva vattnet luktade klor som vanligt :-)


Håll tummarna för att min kropp ska fungera bättre i helgen än på Kolmården!!!

Av Emma - 7 juni 2009 20:28

Kl 8:25 startade vi från Linda och Rikard imorse och runt kl 15:40 var vi tillbaka. Däremellan hade vi hunnit med 13,5 mils cykling och kakbuffé nere på Taxinge Slott. Vi var 6 stycken som cyklade hela vägen ner och med medvind i ryggen kändes det hur lätt som helst. Det blev inte dirket jobbigare när det fanns två starka dragvilliga killar längst fram. Jag har knappt dragit en meter idag :-)


Väl framme på Taxinge Slott kan jag lungt påstå att jag vann tävlingen att äta mest kakor och bakelser :-) De andra var inte i närheten, men det kanske var smart av dem. Jag trodde jag att skulle få sota för mitt misstag och må illa hela vägen hem men det gick bra, däremot är jag inte sugen på några fler kakor idag....


På hemvägen efter ca 10 mils cykling började det dra i utsidan av mitt lår, kände av lite i knät samt att det strålade smärta ner i vaden. Suck, Markus fick också lite ont i ett knä så vi får nog sätta en maxgräns på 10mils rundor :-(

Av Emma - 5 juni 2009 20:02

Idag shoppade jag och Markus loss, en varsin våtdräkt! Om det inte vore för att det kliar i halsen så skulle jag vilja testa den redan imorgon men det kan nog bli rätt kallt vilket är dumt om halsen känns av. Hoppas att det är som alla säger, dvs att det känns mycket lättare att simma i våtdräkt - det skulle jag behöva!!


Annars ska jag försöka få till paddling och lite löpning imorgon och avsluta helgen med en långcykling på söndag. Start kl 8:45 från Ankdammsrondellen i Solna, cykling till Taxinge Slott för kakbuffé och sedan hem igen. Hoppas att vädret blir bra, vill någon med - hör av er!!!

Av Emma - 3 juni 2009 21:02

Beslutet blev rätt själklart tillslut, jag kom i säng tidigt vilket gjorde att uppstigning kl 5:30 inte var så farligt i slutändan. Jag gick upp, klädde på mig, packade väskan, drack en gainomax för att klara dryga timmens cykling och sedan var jag framme vid frukostbuffén på Scandic i Alvik. Vilket utmärkt sätt att börja dagen på men tyvärr kunde inte buffén mäta sig med buffén vi fick på Mallorca varje morgon. Saknade bla. muffins och Pain Chocolate :-) För vissa är inte 5:30 något tidigt men för mig så är det kännbart. Speciellt om jag får sova mindre än 7,5 timmar, så det innebär att jag senast måste vara i säng kl 22 om det ska vara hållbart!


Imorgon troligen 5:30 igen, simning denna gång. Kanske ska man köpa något gott efteråt för att belöna sig själv (typ wienerbröd....). Ja jag vet, jag äter inte så nyttigt :-)


Här nedan är en bild från Kolmården. Jag är den enda i startfältet som springer prologen i cykelhjälm. Tydligt i minnet fanns ju förlusten i Trollhättan med endast 9 sekunder - i Kolmården hade dock inte ens en motor på kanoten hjälp oss.....

Av Emma - 2 juni 2009 20:50

Så går det när man tränar något nytt! Det är nästan ett år sedan jag satt i en kajak men igår var det åter dags. Jag brukar säga att är en dålig cyklist men det är ingenting i jämförelse med när jag sitter i en kajak :-) Det bästa är dock att nu kan jag bara bli bättre! Gårdagens träningspass paddlades i en mycket stabil motionskajak (VKV) i strålande solsken och med trevligt sällskap. Perfekt kväll helt enkelt!


Just nu sitter jag och funderar på om jag orkar gå upp tidigt imorgon. I morse var det simning som gällde med uppstigning kl 05:30, orkar jag det imorgon igen. På bonussidan väntar en bufféfrukost kl 7 på Scandic Hotell (efter en timmes cykling dit) med Anna och Hanna. Sova eller äta, jag tvekar fortfarande.....

Ovido - Quiz & Flashcards