Alla inlägg under mars 2009

Av Emma - 13 mars 2009 22:56

Fördig packad tror jag att jag är. Lite småsaker kvar som tankborste, hårborste och den viktiga astmasprejen (som jag ska ta av i morgonbitti också). Sist jag vägde väskan vägde den 18,5 kg, maxvikt är 20kg och jag har haft i lite mer saker.... Även en stor resväska blir väldigt fort full när man ska ha med 3 par skor (2 för löpning, 1 par för cykling), cykelhjälm, volleyboll (som vi inte hittar pump till = den är rätt stor) och en massa träningskläder. Mallorca i Mars är mer vår än sommar vilket innebär att man ändock måste ha med sig en mix med kläder för olika temperaturer.


Det ska bli skönt att komma iväg men tyvärr är jag inte helt frisk. Snorig och hostig fortfarande. Så det kommer inte bli någon hårdträning :-( Jag får ta det lungt och njuta av naturen samt tvinga de andra till många fika/lunch pauser så att jag orkar med. Löpning kanske jag väntar några ytterligare dagar med. Denna förkylning har verkligen satt sig långt ned i bröstet och jag hostar så fort jag blir lite flåsig (t.ex en trappa) eller då jag är ute i kylan. Min förhoppning är att det ska kännas bättre för lungorna i värmen :-)


Internet finns på hotellet, såvida det inte är svindyrt kommer ni höra mer från mig nästa vecka!!

Av Emma - 11 mars 2009 21:06

Helgens väder enligt SMHI

Stockholm: Lördag +3 moln (regn på natten), Söndag +4 moln  

Mallorca: Lördag +17 strålande sol, Söndag +18 strålande sol


Försöker fokusera på bra saker just nu eftersom jag fortfarande känner mig väldigt påverkad av förkylningen och hostan i bröstet inte är på väg att släppa. Kankse måste jag t.o.m vila de första dagarna på Mallorca. Men då är ju +18 gr helt ok väder för att t.ex läsa en bok på stranden och försöka få bort blek-Emma :-)

Av Emma - 8 mars 2009 13:45

Igår – nerbäddad i feber, totalt däckad

Idag – småfeber och betydligt piggare. Snorig, hostig och rosslig i lungorna men det sitter inte lika djupt ner som i början av veckan.

Om 6 dagar – åker vi till Mallorca, träningsläger är det tänkt som.

Hinner jag bli frisk? Enligt träningsdagboken och de två senaste sjukdomarna med feber (årsskiftet och förra april) så börjar jag träna ung. en vecka efter sista febern. De första dagarna brukar dock vara tunga men då glömmer jag o andra sidan alltid att ta astmasprej…. Jag borde vara feberfri  i morgon= sista febern idag= träning nästa söndag = första heldagen på Mallorca. Hm, jag får ta med en draglina till de andras cyklar så kanske jag orkar hänga med dem. Dessutom är det lättare att börja träna i värmen än i minusgrader hemma i Sverige så det talar också för mig :-) Håll tummarna för jag har sett fram emot att få träna på Mallorca hela vintern och det vore så tråkigt om jag blev tvungen att ta en ”vanlig” semester istället….

Av Emma - 7 mars 2009 15:09

Imorse vaknade jag  kl 5:30 och kände direkt att allt inte stod rätt till  - mycket riktigt, feber…. Suck, suck , suck jag vill bli frisk nu!!!! Jag har bara dryga 38 grader men känner mig mycket sämre än så. Har bara lämnat soffan/sängen för toalettbesök och ryggen värker (som alltid när jag har feber). Huvudet värker också och aptiten är borta. Ja jag vet, jag är väldigt gnällig när jag är sjuk!

Håll tummarna för att febern ska få bort allt slem mm som finns i mina lungor! Samtidigt vill jag att febern sjunker för jag är så grymt uttråkad. Att det finns sport på TV hjälper inte en sån här dag....

Av Emma - 4 mars 2009 21:13

Igår började jag frysa och kände mig rejält hängig. Det som kliade i halsen hade letat sig ner i bröstet och när jag hostade så bekräftades detta. Jag kom i säng kl 21 igår, sov med dubbla täcken utan att svettas men ändå var jag feberfri i morse. Känner mig fortfarande hängig och det känns i bröstet att det är slem där men jag mår mycket bättre än vad jag trodde igår då jag låg och frös. Konstigt, men tur att det kommer nu! Om 1,5 vecka åker vi till Mallorca och då bara måste jag vara frisk. Ser på klockan att jag dock redan har misslyckats med målet att komma i säng kl 21 (sömn kanske gör mig frisk), vad svårt det ska vara.


Självklart undrar jag varför jag blir sjuk just nu. Jag har klarat bacill-attacken både från Markus och alla kollegor för ett par veckor sedan. O andra sidan vet jag med mig att jag blev kall vid tre tillfällen förra veckan, ja jag vet man blir inte sjuk av att vara kall men visst kan det underlätta för baciller att få fäste. Så nu gäller det att sluta slarva med ombyten mm, det brukar jag sköta så jag vet inte varför jag slarvade så förra veckan.


Den planerade mellanveckan blir en riktigt lugn vecka och på ett vis är det bra för jag har massor med annat att göra. Bl.a så är jag tävlingsledare för Ursvik Ultra som går av stapeln om en månad. Ni har väl inte missat denna underbart tuffa löptävling? Gå in på http://ursvikultra.stockholmmultisport.se och anmäl er! Det som är bra med att vara tävlingsledare att jag själv slipper plåga mig runt banan på natten :-)

Av Emma - 3 mars 2009 17:57

5:25 Klockan ringer och jag undrar varför jag väljer att stiga upp av egen fri vilja

5:40 Frukost och jag börjar lite smått att vakna och funderar över om jag håller på att få ont i halsen eller om den bara "kliar" lite ändå.

6:05 Springer till bussen för att hinna med den, bestämmer mig för att skippa simintervaller som en säkerhetsåtgärd mot halsen.

6:35 Kliver in i duschen och ser inte fram emot den "kalla" bassängen

6:40 Hoppar ner i bassängen och usch vad kallt det känns! Varför, varför, varför?

7:20 Simpasset är avklarat, jag stannar kvar för lite stretchning. Helt underbart pass. Ingen trängsel, ingen som stressar mig och flytet i simningen böjrar verkligen infinna sig! Hann lite längre än vanligt på mina 40 minutrar men det beror kanske på att jag simmade med handpaddlar och dolme i 600m (det går snabbare än vanligt crawl). Känslan att flyta fram i vattnet nästan tyngdlös, kunna anstränga sig samtidigt som man slipper ta emot stötar från underlag eller liknande är fantastisk. Undrar över om jag ska börja simma oftare, måste jag dra ned på simningen när paddlingen drar igång? Varför känns inte alla simpass så här? Kanske ska jag utesluta alla kvällssimpass?

12:30 Märkerna efter simglasögonen är fortfarande tydliga! Eftersom det ibland är svårt att få glasögonen tätt brukar jag aldrig lätta på dem under passet vilket resulterar i ett rejält undertryck. Det gör nästan ont att lätta på trycket efter simningen. Måste verkligen hitta ett par nya glasögon....

18:00 ställer in kvällens löpning. Känner mig inte riktigt bra och vågar inte chansa. Är jag pigg imorgon finns inget hinder för att ta löpningen då istället. Ibland är det bra att bara få springa 3 gånger/vecka :-)

Av Emma - 1 mars 2009 22:31

Helgen blev tillslut riktigt bra, ett långt cykelpass på lördagen och ett orienteringspass på söndagen. Lördagen ägnade vi åt att hjälpa Hanna och Björn att flytta och givetvis ingick lunch och träning efteråt :-) Vi cyklade ut på Lovön och där körde vi en 6 km slinga 4 gånger, fullt ös var det gällde och det märktes mycket tydligt att man i normala fall inte tar i för fullt när man cyklar ute. Det blev väldigt jobbigt att cykla hem från Lovön när benen redan gjort sitt….


Idag däremot begav vi oss ut till Skärgårdsstad för att delta på Täbys distanspass i orientering. För mig var banorna mycket svåra, dessutom hade jag ingen kraft i benen så det gick långsamt. När jag var längst bort på min bana såg jag att det var 10 min kvar innan jag skulle vara tillbaka (Markus och jag hade satt upp en maxtid) och fick panik, just då visste jag ju knappt var jag var. Men jag tog mig tillbaka och som vanligt känns varje orienteringspass lärorikt. Tänk vilka orienteringsmöjligheter jag har nu när vi gått med i orienteringsklubb, förhoppningsvis kommer jag känna av det när jag testar en svart bana nästa gång!


Precis som  förra veckan är kroppen trött nu på söndagen igen. Min tanke var att köra hårt tre veckor inför Mallorca och sedan avsluta med en lugn vecka, men jag har ändrat mig. Kom att tänka på den ökade risken för sjukdom och det vill jag inte ha inför Mallorca resan. Så nästa vecka blir en ”lagom”-vecka för att sedan avsluta med en lugn vecka. En hård Emma-vecka såg ut som följande:

Måndag: Vila

Tisdag: Morgonsimning och ca 1,5 timmes löpning på kvällen inkl. reflexbanan.

Onsdag: Kombipass, 45min löpning och 45 min spinning

Torsdag: Tennis (dock inget jobbigt pass för flåset), Cirkelpass (styrka) och 90 min spinning

Fredag: Simning

Lördag: dryga 2,5 timmars cykling inkl. 1 timme i hårt tempo.

Söndag: dryga 1,5 timmer orientering.

Totalt: Dryga 11 timmars träning

Ovido - Quiz & Flashcards