Alla inlägg den 3 januari 2010

Av Emma - 3 januari 2010 16:37


Idag åkte vi ut till Brottby och åkte lite skidor på golfbanan. Spåren var helt ok och ingen trängsel över huvudtaget :-) Men fastän jag har känt mig rätt så frisk igen (det var visst en snabbförkylning jag fick på nyår) så var inte kroppen redo för träning. Så det blev bara ett varv. Imorgon blir det simning och sedan hoppas jag på att kunna träna normalt på tisdag/onsdag igen.


Hur ser då säsongen 2010 ut? Egentligen borde jag inte skriva ned något, det blir ändå aldrig som jag vill. Så jag kallar istället detta för en önskelista för 2010:


Tävlingar:

  • Multisport: Jag och Markus hoppas på att alternera mellan korta och långa klassen i multisportcupen. Känner vi att lång klass inte är något för oss så tävlar vi bara kort klass men testa lång klass ska vi iaf göra. Kanske ställer vi även upp i Polarpuls 24 timmars tävling i augusti om vi hittar några som vill tävla med oss.
  • Triathlon: Förhoppningsvis simmar jag bättre och snabbare i sommar. Om simningen blir bättre tror jag det blir ännu roligare att testa mer triathlon så minst 2 tävlingar hoppas jag på!
  • Öppet spår: Planen kvarstår, jag ska försöka ta mig igenom Vasaloppet. Det blir i så fall en start i Öppet spår.
  • Löpning: Är jag skadefri måste jag få till en miltävling!

Träning:

  • Träningsmängd: Mitt mål är inte att öka träningsmängden mera. Kanske blir det så ändå men det är inte ett mål. 450 träningstimmar/år för en motionär är tillräckligt, däremot vill jag träna lite mer intensiva pass.
  • Jag vill egentligen bli bättre på alla grenar men det går givetvis inte :-) Det blir fokus på simning så länge som isen ligger och sedan ska jag paddla mera. Planen är att köpa en till kajak i vår och sedan kunna köra någon multisporttävling i kajak under året. Då måste vi helt enkelt ha en varsin kajak.
  • Orientering nämnde jag inte under tävling eftersom jag ser alla OL-tävlingar som träningar. Givetvis ska jag fortsätta orientera och jag hoppas även på att löpträna mer nästa år.
  • Träningsresor: Jag hoppas på en repris till Mallorca i vår. Sedan blir Oringen en träningssemester också sneglar vi på fjällorientering (patrulltävling) i augusti.

Så om ett år kan jag sammanfatta 2010 och se om någon av mina önskningar gick i uppfyllelse.

Ovido - Quiz & Flashcards