Alla inlägg den 17 juli 2009

Av Emma - 17 juli 2009 21:47

Igår genomförde jag de sista passen inför Oringen http://www.oringen.se/1185.php eller rättare sagt det sista passet. Cyklingen hem från pedalogerna gick som planerat och när bromsen inte låg emot längre så kände jag mig stark för en gång skull, det var en trevlig upplevelse :-) Däremot blev paddelpasset i Acronen aldrig något pass. Markus var inställd på en minivända där vi bara skulle testa lite olika tekniker (vi har ju lärt oss en helt ny teknik i drakbåten) medan jag trodde vi skulle paddla ett kort pass och samtidigt testa lite olika tekniker. Markus fick som han ville och vi satt i Acronen i 15 min..... Drakbåtstekniken var som jag trodde rätt klurig att försöka med i Acronen, den började gunga rätt mycket så nu vet jag inte hur jag ska paddla längre!


Tyvärr har jag sedan i onsdags känt av höger ljumske (ibland känns det i ljumsken, ibland i höften). Smärtan påminner mycket om den jag hade för två år sedan och var tvungen att löpvila i 1 månad. Dock känner jag bara av det när jag är stilla eller promenerar, när jag skulle springa en sväng igår och var inställd på en huggande smärta (så som det blev för två år sen) upptäckte jag till min stora glädje att det inte kändes alls när jag sprang. Så varför jag har ont vet jag allstå inte. Kanske satt jag konstigt i kajaken i måndags? Eller kommer det från simningen i tisdags där Linda instruerade mig att spänna en viss muskel i magen i närheten av höft/ljumske? Så länge det inte blir värre än så här så går det bra men vad som händer med kroppen under O-ringen är svårt att förutspå!


Så idag och imorgon måste jag tvinga mig till vila. Normalt sett brukar jag tycka det är skönt med de extra vilodagarna inför tävling men just nu känns det så bra att träna så jag vill inte sluta! Oringen startar dock med supersprint på söndag, dvs OL 2,3km, Bike & Run 1,1km, Paddling 1,4km, Bike&Run 3,3km. Om vila är rätt inför en sådan sprintbetonad tävling vet jag inte, kanske blir det ett kort lätt pass imorgon kväll.


Bike&Run (endast en cykel = en måste springa den andra cykla) blir intressant. Jag vet fortfarande inte hur man genomför det snabbast. Kan den som springer ta genväg genom skogen blir det givetsvis Markus eftersom han hanterar kartan bäst. Ska båda springa/cykla samma väg finns det däremot ett par varianter att välja emellan. Jag hoppas på att Björn kommer hjälpa oss med taktik på lördagkväll :-)


OM vi har internet mottagning så fortsätter jag rapportera nästa vecka, annars blir det en lååååång summering nästa helg. Håll tummarna för mig och Markus nu! 

Och ja självklart har jag precis börjat inbilla mig att jag har ont i halsen :-) 

Ovido - Quiz & Flashcards