Alla inlägg under september 2009

Av Emma - 13 september 2009 19:35

Tack vare helgens långcyklingar (landsväg igår och MTB idag) så har veckoträningsdosen återigen blivit godkänd = 13 timmar. Dock så borde jag paddla betydligt mer än 2 timmar av dessa 13….


Dagens träning var rolig! Först D21-bana på slottskampen och med tre bommar så blir inte resultatet så bra men mellan bommarna kändes det bra så det är det jag får ta med mig. 51:30 på 3,5km är verkligen inget att jubla över men det kanske lossnar någon gång, vem vet. Efter orienteringen var vi ett SMS-gäng som skulle cykla Upplandsleden tillbaka mot Järvafältet och sedan hemåt. Jag är så långsam i jämförelse med de andra, även på grusväg. Det känns inte alls lika stor skillnad på landsväg, undrar varför. Är min MTB långsam eller märks skillnaden mera på MTB? Nu var det iofs väldigt bra cyklister jag jämförde mig med men det är ändå frustrerande. Helena och jag var dock jämna så vi slapp cykla livet ur oss utan kunde ta sällskap. Senare tror jag även Micke U tröttnade på de andras tempo och gjorde oss sällskap, han blev dock förvånad när vi inte kunde hålla hans rulle på asfalten ” jag skulle just fråga om det gick för långsamt” var kommentaren. Micke hade bra lokalkännedom och fick oss att undvika de mest tekniska partierna vilket var skönt. När jag cyklar där det är lagom tekniskt för mig så är det roligt Glad


Däremot avslutade jag passet med att ringa till Markus när jag hade dryga 2 mil kvar. Jag var för trött för att cykla hela vägen hem så Markus mötte upp mig vid Häggvik. Det känns verkligen ynkligt att ringa efter hämtning när t.ex Carro som har mycket längre väg hem ska cykla hela vägen. Dessutom tränade hon typ 4 timmar mer än mig igår. Jag cyklade ”bara” runt värmdö medan Carro paddlade, cyklade MTB samt irrade via omvägar tillbaka till Järla. Det är klasskillnad på orken mellan oss. Tack Carro, Björn och Hanna för att jag fick till bra träning trots att Markus varit sjuk härhemma!

Av Emma - 12 september 2009 17:31

Igår blev det äntligen ett paddelpass i TTn igen, det var länge sedan! Så länge som det är lungt och stilla på vattnet så känns det väldigt stabil. Frågan är hur man ska våga paddla i vågor när det bara blir kallare och kallare i vattnet? Upptäckte också att det var rätt tråkigt att paddla själv, och långsamt går det också. Knappa 9km/h är den hastighet jag håller.


Idag var det dags för en långtur på landsvägcykeln igen. Det var också länge sedan. Jag cyklade hemifrån till Sickla där jag mötte upp Hanna, Björn och Carro, sedan cyklade vi runt värmdö och via färjorna och Vaxholm tillbaka till Gribbylund. Efter en otroligt jobbig spurt på Rindö för att hinna med nästa färja (tiderna är anpassade för bilar) så dog mina ben på hemvägen från Vaxholm. Att vi tog den backiga Bogesundvägen hjälpte inte heller. Carro var också lite seg vilket var tur för mig, då slapp jag bli stressad av mina trötta/sega ben. Förhoppningsvis är det bra att mina ben är sega imorgon när jag ska starta D21, ju mindre jag orkar springa desto mer hinner jag läsa kartan => mindre bommar? Hoppas på det!


Om någon vill cykla imorgon så ska jag och Carro cykla Upplandsleden kl 12 efter att vi orienterat klart.

Av Emma - 10 september 2009 20:24

Ja, jag är ganska övertygad om att mitt onda knä är ett nytt löparknä, suck. Det känns precis som det och när jag blev tvungen att småspringa till bussen imorse (bussen som i slutändan var 10 min sen) så gjorde det ont direkt. Varför kan jag inte få göra det jag gillar mest? Ibland känns träningen så orättvis! Det positiva är att jag har en naprapattid på tisdag (hon ordnade ju löparknät i våras). Det tråkiga är att jag och Markus redan har blickat mot långa klassen nästa år och tänkt att lämna tillbaka Acronen men när jag får ont i ett knä helt plötsligt utan förvarning så undrar man om det är någon idé att ens försöka? 24 timmars Rogaine är också något vi funderat på till nästa år. Allt roligt får man visst hålla sig undan ifrån Rynkar på näsan


Imorse var det dags att återuppta simningen och kroppen var inte alls glad när jag tvingade upp den kl 05:15. Men med tanke på att jag kom i säng kl 21:30 igår så är inte 05:15 speciellt tidigt. Simningen måste jag också få hjälp med, det går så himla långsamt när jag simmar!! Däremot var det skönt att simma igen, undrar om det fortfarande är tillräckligt varmt för att simma hemma i sjön med våtdräkt?


Som kvällspass var det tänkt att jag och Markus skulle paddla. Men Markus är hängig och förkyld så vi tog en sväng till IKEA istället. När vi äntligen (efter ett års velande) hade bestämt oss för en ny TV-bänk så fanns den givetsvis inte på lager. Varför blir vi ens förvånade, så är det alltid när vi besöker IKEA! Planen för den missade paddlingen blir nu att gå tidigt från jobbet imorgon och hinna paddla då istället Glad


Av Emma - 9 september 2009 17:51


Igår var jag på träning med Täby OK, det skulle springas OL på sprintbanor av parkkaraktär i Gribbylund. Jogg till Skavlöten, jogg tillbaka till Gribbylund samt 2 st. sprintbanor resulterade i dryga 11 km mestadels på asfalt. Träningen kändes jättebra, äntligen börjar löpformen att infinna sig. Asfalt verkar vara underlaget för mig och dessutom var banorna så lätta att jag kunde springa på för fullt helt tiden. Jag hade en härlig känsla när jag joggade hem!


Det var igår det.... Nu har jag ont i ett knä :-( Inte högerknät utan vänster denna gång. Jag är osäker på om det är "löparknä" eller inte men oavsett så fick jag ont av att springa och fick således ställa in dagens OL-träning. Hade jag vetat det i förväg skulle jag ha prioriterat dagens träning som är på riktiga banor i skogen. Nu blir det löpvila tills på söndag då jag startar D21 ute i Märsta. Dagens OL-träning hade jag behövt!!


Nu har även Winsplit kommit till STAR som gick i helgen http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=classes&databaseId=12617 och vi eller rättare sagt jag tappade hela 9 minuter på Olof och Petra på första tekniska MTB-partiet. Som mest var vi hela 12 minuter efter (en kontroll in på coastaleringsträckan) för att endast skilja 4 min vid målgång. Utan så mycket teknisk cykling hade det blivit spännande :-)



Av Emma - 8 september 2009 17:41

September månad har startat och fastän det fortfarande är varmt så kommer lite höst och vinterångest. Sommaren är ju så härlig!!

Men här finns en hel höst med ljuspunkter varenda helg!!

v. 36  5:e sept STAR http://star.stockholmmultisport.se/

v. 37  13:e sept OL-tävling Märsta (D21)

v. 38 19-20 sept. OL-tävling Järvafältet

v. 39  Tävlingsvila!!

v. 40 3.e okt Femmans multisport Race http://www.femmansmultisportrace.se/

v. 41 25-manna och ev. Hässelbyloppet

v. 42 17 okt. RAID Uppsala http://www.multisportsm.se/

v. 43 24 okt Stockholm Multisport KM + KM-fest

v. 44 1a nov Höstlunken

v. 45 7-8 nov Novembertävlingarna

v. 46 14 nov Stockholm Rogaine http://www.stockholmrogaining.se/

v. 47 21 nov Klubbdag och årsfest med Täby OK

v. 48 29 nov Skinkloppet med Täby OK

v. 49 6e dec Prel. Ultralång KM Täby OK

Nu återstår att se om jag får hålla mig frisk för att kunna delta på allt :-)

Täby OK har lagt ut en nyhet på hemsidan om mig och Markus, se http://www.tabyok.se/. Ha, ha, ha  det låter som vi  tillhör Sverigetoppen i Multisport :-) Som vanligt även ett dåligt kort på mig ....

Jag uppmärksammade en rolig sak om prispallen på STAR. Samtliga som stod på pallen har vunnit minst en deltävling i år i korta klassen, då det var inget konstigt att just vi 6 fick stå på pallen. Årets övriga vinnare som saknades var Emelie och Markus. Innan tävling gissade jag även på att det skulle skilja 2-3 minuter mellan segrarna och 4:an. Det fjärde laget jag varnade för kom aldrig till start och mellan 1an och 3an skilde det 5 minuter. Jag var inte helt fel ute....

Av Emma - 6 september 2009 18:26

Vad kan man säga, NordicBet hade rätt med att ranka mig och Anders 2a på deras odds. En del av er få som röstade här på bloggen var lika optimistiska som mig och Anders. Men när arrangören utlovar teknisk cykling då ska man inte satsa pengar på Emma :-)


Kanot-OL

Kanotsträckan flöt på ok, lite småstrul vid kontrolltagningarna men inget som vi tappade mängder på. Tror vi växlade in som 4a eller 5a.


MTB

Sträckan började med att vi var tvungna att leda cyklarna förbi en hästgård. Här har Anders så bråttom att han ramlar när han hoppar av cykeln. Det gick bra men han lär ha fina blåmärken idag.  Helt i onödan eftersom jag inte är så snabb på och av cykeln :-) Först cyklade vi några kilometer grus och asfalt och kom genast ikapp 2 lag. Sedan startade den långa snitslade tekniska cyklingen. Det gick så dåligt, antingen vågade jag inte eller så kunde jag inte cykla, för svårt helt enkelt. I början vågade jag inte heller cykla nerför, vurpan gjorde sig påmind :-( Mitt på tekniska partiet gick dessutom vår lina av, Anders måste ha fastnat i en gren eller likande. Det enda som är positivt från cyklingen var att vi kom ikapp lag när det blev lätt cyklat igen, trots att Anders inte kunde dra mig. Däremot kunde han putta i uppförsbackar :-) Tror vi växlade som 2a men vi hade tappat rejält på täten.


Coastalering

Löpningen började i ett helt ok tempo, inte mördande snabbt som jag hade befarat. Sedan kom uppförsbackar och mina ben dog! Första simpassagen var välkommen för jag var riktigt kissnödig och blev tvungen att göra som man gjorde när man liten = kissa i vattnet :-) Efter passage 1 var det dags för klipphopp där jag fick en kallsup. Efter simpassage 2 blev det en längre löpsträcka till repmomentet och här börjar jag bli ganska trött, Anders däremot verkade rätt pigg.  Repmomentet = firningen fick Anders ta medan jag fick gå en omväg för att komma ned. Under den obligatoriska stopptiden på 12 minuter inser vi att vi har 7 minuter upp till Olof & Petra = ointagligt men endast ca 1-2 minuter ner till 3an och 4an. Här gällde det att ladda batterierna och vara beredd på en jobbig sista del av banan.

Efter firningen går 3orna om oss och vi växlar in strax efter dem ut på sista 3km orienteringen.


Orientering

Komiskt, mitt hår hade fastnat i en dragkedja på flytvästen. Som tur var kände jag det och försökte aldrig ta av mig den efter coastaleringen utan fick springa i flytvästen även på orienteringen. Anders började genast skena iväg för att komma ikapp de som låg 2a och det blev en hård kamp hela sista sträckan. Emellanåt drog Anders linan i botten (ingen mer elasticitet fanns kvar) så det säger allt om hur mycket starkare än mig han var. Min uppfattning var att han ökade hela tiden, imponerande. Vid näst sista kontrollen får vi en liten lucka. Laget efter har en tjej som är stark (elitorienterare) och en kille som är trött och ingen lina.  Jag hör att tjejen försöker peppa genom att säga att jag är trött (vilket nog sporrar mig mer än hennes kille ) så det slutar med att  vi slår dom :-) Som vanligt är jag sur på mitt psyke då jag tänkte ge upp 2a platsen mitt i sträckan. Som tur var gav aldrig Anders upp, Tack Anders!


Målgång

Ordförande Hanell har tydligen en filmsnutt på mig när jag ligger i gräset, undrar om jag någonsin vill se den?

Håret som fastnade i flytvästen – Anders fick använda sax :-)

Totalvinst i Svenska Cupen? Nej det känns långt borta nu, det var Olof och Petra som vann.

Av Emma - 4 september 2009 18:39

Inför årets STAR var tanken att det skulle bildas en stor stab som skulle hjälpas åt med hela arrangemanget så att ingen ensam skulle dra ett allt för stort lass. Markus tyckte det lät bra och gick med i banläggargruppen. Denna grupp skulle ta hand om banläggningen av STAR. Nu i efterhand blev banläggningen allt från själva banan, registreringen, TC-ansvar, sportident ansvar och ansvar för sekriteriatet. Självfallet har jag träffat Markus de senaste veckorna men han har gått och lagt sig sent alt. mitt i natten och jobbat med STAR nästan all tid utöver jobbet. Knappt tränat har han gjort heller. Hoppas verkligen att han kan tänka sig att hjälpa till nästa gång också.....


Är jag laddad för morgondagen? Både och. Det känns som om jag måste få vakna i morgonbitti först utan halsont innan jag är säker. Sista 2 dygnen har jag hört många favoritfall i elitbanorna pga sjukdomar. Tråkigt!


5 personer har röstat på frågan om hur det går för oss på STAR, kom igen nu, tror ni verkligen ingenting. Det går fort att klicka i sitt val. Hittills är ju resultatet bra 60% tror på vinst :-) En av dem är Markus "man måste tänka positivt säger han". Hoppas har gör det nästa gång han tävlar med mig för jag kommer ihåg vad han sa innan start dag 2 på Oringen "oj vi kommer inte ha en chans att vinna idag, det vet du väl?". Kul start när jag var jättetaggad! Nu vann vi iofs ändå :-)

Av Emma - 3 september 2009 18:29

Kolla in oddsen till helgen på

http://www.nordicbet.com/selection?cmd=choose&category_id=6680. Enligt oddsen så vinner Petra och Olof, jag och Anders blir tvåa och de två lag som jag tror mest på utöver oss har hela 50 gånger pengarna!!!! Hör av er om ni vill satsa en slant :-)


Själv känns det lite konstigt att satsa pengar på något lag som jag kanske kommer att hamna i spurtduell emot. Även om ingen av dessa två lag kommer att vinna så är ändå chansen betydligt större än 50 gånger pengarna, jag skulle satsa stort om jag vore er!


Kolla in mitt inlägg för ett år sedan till höger. Tänk att det var ett helt år sedan jag kunde ha dött, det är verkligen så det känns när jag tänker tillbaka på känslan då jag inser att jag ska krocka med trädet. Otäckt och änglavakt!

Ovido - Quiz & Flashcards