Alla inlägg under april 2009

Av Emma - 15 april 2009 20:57

blev nog jag och Markus igår när vi bar ner Acronkanoten på våra axlar till Rönningesjön. Äntligen har isen smält och bärandet var värt besväret, Rönningesjön är vekrligen idyllisk och just nu känns det så rätt att bo så nära den och långt till stan :-) Vi paddlade runt hela sjön, pausade vid Skavlöten för att hämta ut en Täby-tröja till Markus, paddlade vidare med några intervaller och avslutade med att bära hem kanoten. Tydligen var detta + cykling t.o.r jobbet (ca 2 timmar) väldigt slitsamt för jag var så otroligt trött igår. Hade velat sova i 10 timmar men det hinner man ju givetsvis inte med på en vardag....


Idag var det dags för duathlonintervaller i Hagaparken men eftersom jag ordnade själva träningen så blev jag cykelvakt :-( Markus har dock lovat att ordna samma träning en gång till i år och då får jag träna och han passa cyklar :-) Kan ingen annan i klubben härma vårat upplägg så vi kan köra detta pass fler gånger? Min enda träning för dagen var en löptur från Frösunda till jobbet via Hagaparken för att snitsla ena duathlonslingan. Så fort det lutade lite uppför så dog mina ben = löpningen var riktig plåga stundtals. Hoppas att jag klarar av att ta det tillräckligt lungt inför säsongspremiären i Skåne (25/4) så att min ben får vara pigga då!!!!

Av Emma - 13 april 2009 20:34

Så var min 30-års helg tillända. Det har blivit mycket orientering men lite träning för att vara ledig 4 dagar från jobbet. Men man kan inte träna jämt…. Jag och Markus har allstå haft sällskap av ett kompispar och bott i en campingstuga i Västerås. Vi har orienterat på dagarna, varit på restaurang på min 30-års dag eller spelat spel på kvällen. Dessutom har vädret varit strålande så det har blivit en perfekt ”Emma-helg”!


Så som 30-åring debuterare jag i D21 på Kjulas Påsk OL idag.  Som tur var startade de bästa i D21 Lång så jag slapp både nummerlapp och slapp jämföra mig med de bästa :-) Min målsättning var att inte komma sist och jag var faktiskt lite nervös men Markus var med vid starten och såg till att jag inte glömde att tömma min bricka vilket faktiskt var nära för första gången…. Banan passade mig perfekt, lättläst terräng, inte så kuperad och relativt lätta kontrollpunkter.  Allt kändes mycket lättare än i lördags då banan var röd, dvs 2 snäpp lättare än idag....  Idag visade bara kompassen fel en gång (dvs jag bommade) men jag upptäckte mitt fel snabbt för att vara mig och förlorade bara ca 3 min. På långsträckan valde jag det enklaste vägvalet, långt ifrån det kortaste, men till min förvåning var jag fyra på den delsträckan så det var ett bra vägval! Snabbast var jag bara på målrakan, så det märks att jag är bättre på att springa än på att orientera :-) Jag var nästan nere på 10min/km och totalt kom jag 8a av 12 startande dvs jag klarade mitt mål med marginal!


Nu dröjer det tyvärr ett tag innan det är dags för orientering igen. Nästa helg är det vårläger med Stockholm Multisport, om två helger är det dags för multisporttävling så först helgen 1-3 maj får jag orientera igen. Kanske blir det D21 Lång eftersom jag skulle vilja ha mer träning än 50 minuter när jag åker hela vägen till en tävling. Frågan är om mitt tävlingssinne klarar av D21 Lång?
Av Emma - 12 april 2009 14:03

Igår skulle jag starta D21 Motion = röd bana och jag tänkte att det skulle bli ganska lätt. På förra orienteringen blev det ett snäpp svårare bana så denna skulle inte vålla några större problem. Trodde jag ja! Jag  irrade och irrade och irrade, gick fel, snubblade och kom tillslut in på en bedrövligt dålig tid på mina knappa 3 km. Jag trodde helt allvarligt att det var fel på min kompass eftersom jag kom så fel hela tiden. Terrängen var lite ”gotland” dvs min del av kartan hade inte några höjder att ta hjälp av, de höjder som fanns var väldigt små och otydliga. Dessutom fanns inte en enda stig att ta hjälp av så resultatet var en kombination av klantighet och svår bana…. Trots det var jag ca 20 min före tvåan, väldigt svårt motstånd det finns i D21 motion, roligare att ta en Ö5 i sådana fall. Det mest jobbiga med gårdagen var vetskapen om  att jag imorgon ska starta D21-bana = ännu svårare bana.


Dagens orientering var däremot för enkel. Vet inte hur de hade tänkt men alla våra kontroller låg ca 50 m in från en grusväg som gick i en cirkel. Hur tråkigt som helst men jag fick ett bra löppass. 4,7km på ca 40 min är inte ofta jag lyckas med  i orientering :-) När jag kom i mål trodde de dessutom att jag hade stämplat fel så jag undrar om de hade gett oss fel bana? Enligt startlistan skulle vår bana bara vara ca 3,5km.


Jag och Markus cyklade hem från orienteringen, dvs asfalt ca 25 km. Jag blev jättetrött medan Markus verkade oberörd, trots att jag låg på rulle, orättvist! Nu har vi ätit, jag har testat mina nya inlines, vi har vilat lite och snart ska vi paddla. En helt ok multisportdag med andra ord :-)

Av Emma - 10 april 2009 22:20

Imorgon blir jag gammal, fast egentligen är jag redan gammal. Det är så mycket jag önskar att jag hade börjat med tidigare i livet. Varför fastnade jag för multisport så sent? Det är inget jag kan göra något åt tyvärr :-(


Dagen har iaf varit bra. I solskenet paddlade vi med Hanna, Björn, Anna, Fredrik och Krille och eftersom vi skulle ha födelsedagsmiddag på kvällen samtidigt som vi prioriterat sovmorgon så hann vi inte med någon mer träning. Jag hade gärna gett mig ut och cyklat men ibland hinner man inte allt. Äntligen har isarna börjat släppa och idag var hela Edsviken fri från is, härligt!


Det absolut bästa med dagen var att öppna paket :-) Jag har fått en vindjacka till cyklingen, hur tunn, liten och lätt som helst, nya cykelhandskar, ny cykelhjälm och en ny sadel. Varje gång jag har tittat på sadeln på landsvägscykeln har det gjort ont så nu har jag fått en ny sadel, likadan som den på Mallorca och där fick jag aldrig ont i rumpan. Men den absolut bästa presenten var från Markus, ett par nya inlines. Nu har jag ytterligare en gren jag vill träna mera av, hur ska jag hinna allt? Löpning, orientering, MTB, landsvägcykling, paddling, simning, inlines, styrketräning någon gång ibland….. Blir stressad av att bara skriva ner det.


Nu ska jag gå och sova, packningen har vi sparat tills imorgon. Troligen blir det ingen blogg förrän på måndag och varning för mycket orienteringssnack eftersom jag då hunnit med 3 starter varav en i D21-klass……

Av Emma - 9 april 2009 17:55

Först kort om tisdagens träning med Täby OK. Eftersom jag aldrig har tränat med en OL-klubb så blev jag fascinerad hur bra man kan göra en intervall träning. Grovkompass OL hette det och gick ut på att området innan kontrollerna var borttagna på kartan och för att ta sig till kontrollen skulle man ta kompasskurs och springa fort.  Vid varje kontroll vilade vi en minut sedan var det dags att springa till nästa kontroll. Och orienterare är inte bara överlägset bättre än mig på att ta kompasskurs, shit vad de kan springa fort i obanad terräng! På förra veckans intervaller på löparspår var det två tjejer som jag var ganska jämn med, denna tisdag ute i obanad terräng hade jag inte en suck!


Idag hade jag nästan en ”triathlon”-dag. Först dryga halvtimmens simning med Markus på morgonen, efter  jobbet en kort löpning för att hämta min nyservade cykel och tillsist cykling hem, ca 2 mil. Mitt mål är att starta en ½-Ironman (1900m simning, 9mil cykling, halvmara löpning) i slutet av augusti och sådana här dagar undrar jag verkligen hur det ska kunna gå? Simningen var seg, jag kände mig trött och då simmade jag bara 1200m. Löpningen till cykelaffären var en ren plåga, hur kan  jag gilla löpning? Sträckan, endast dryga 4 km. Cyklingen hem kändes inte heller bra och då har jag ändå grundat med en cykelvecka på Mallis…. Men i slutet av augusti simmar jag förhoppningsvis med en våtdräkt vilket gör simningen lite lättare, jag cyklar på landsvägcykel inte en MTB och jag springer UTAN en tung ryggsäck med utvilade ben som inte har styrketränat dagen innan. Kanske vågar jag ha kvar mitt mål trots allt?


Äntligen torsdag! Påskhelgen ska bli hur kul som helst, vi ska orientera 3 dagar i följd!!! Hemligheten till denna idé är att jag fyller 30 år på lördag så jag fick välja hur helgen skulle se ut, undrar om Markus ångrar sig :-) Till Västerås ska vi även ha med Acronen + cyklar så förhoppningsvis blir det mycket träning också. Enligt SMHI ska det bli 17-18 grader med strålande sol på lördag, kan man få bättre födelsedag väder?

Av Emma - 7 april 2009 20:19

UU avgjordes i helgen och som bekant så var jag med i tävlingsledningen och hade således en del att göra... Fredagskvällen gick åt till deltagarlistor, extraskyltar till spåret mm. På lördagen startade arbetet kl 18 och sedan var jag igång till kl 14 på söndagen, en liten kort tupplur tog jag runt kl 8:30 på söndagmorgonen men jag var övertrött och kunde inte sova så bra. Nu finns lite efterjobb kvar att göra men jag hoppas på att bli klar innan helgen så jag kan slappna av då! 


Jag blir så otroligt imponerad av alla som springer, inte bara utav segrarna utan även över dem som knappt verkar kunna gå normalt när de ger sig ut på sista varvet. På marathon.se http://www.marathon.se/news/Article.cfm?NewsId=964284 skriver man att spåret är relativt kuperat men det stämmer verkligen inte. Spåret är jätte kuperat. Det går upp och ner hela tiden och innehåller mer än 300 höjdmeter/varv! Att springa 5 varv på det spåret = 75 km känns helt sjukt, sedan finns de som imponeras av marathonlöpare som tycker att Västerbron är jobbig.... Visst springer du på ditt max så är t.o.m 5 km också hur jobbigt som helst men pratar vi bara om att "ta sig runt" så känns marathon ingenting i jämförelse med UU!


Med tanke på min missade sömn i helgen har jag varit riktigt trött hela måndagen, natten till idag sov jag 9 timmar så det känns lite bättre idag. Idag startar jag även lite träning igen och till helgen blir det en massa orientering, ser så fram emot det!  


Jag tycker jag har haft det jobbigt som inte sov natten mellan lördag/söndag, tänk dig då att vara uppe och dessutom springa 75km..... Imponerande som sagt var!

Av Emma - 3 april 2009 22:16

I morse skrek hela min kropp efter mer sömn och vila medan min hjärna redan hade bestämt cykling till jobbet så det var bara att gå upp. Jag undrade i morse om jag borde lyssna på kroppen vid sådanan tillfällen men idag var det bra att jag inte gjorde det. All träning denna dag har känts super!

- Med cykelbyxor kändes Markus sadel lite skönare :-)

- Jag gjorde ett rätt val med att ta MTBn, det fanns massor med grus på cykelbanorna

- Mina ben var starka, kroppen kändes bra

- vårsol på cyklingen till Ursvik och sedan till Stocksund

- tredje paddlingen sedan i söndags och det känns bättre och bättre


Tänk om alla dagar vore så här! Vågar vi lita på att våren är här för att stanna?

Av Emma - 2 april 2009 21:58

Härlig har denna vecka varit även om den varit lite stressig. Stressig pga träning, jobb, pendlande, tvätt, allmän röra hemma och fixande inför helgens tävling (Ursvik Ultra). Nu är det redan torsdag och veckan är snart slut, jag har knappt hunnit njuta av vädret :-(


I måndags skulle jag cykla till jobbet men blev tvungen att ta Markus cykel, jag kan lungt påstå att jag gillar min egen cykel bättre. Tyvärr fick jag känningar av knät på hemvägen så gårdagens planerade cykling till jobbet blev inställd. Imorgon tänkte jag dock göra ett nytt försök och kanske ska jag våga ta racern? Undrar hur långt de kommit med sopning av cykelbanorna.....


Tisdagen bjöd på träning med Täby OK, jag var inställd på 10 st 2 minuters intervaller men tydligen hade jag läst för fort. Det stod 3 st 10*2 vilket innebar 3 st 10 minuters intervaller med 2 minuters vila. Hur lägger man upp 10 minuters intervaller om den sista ska gå lika snabbt som den första? Jag körde iaf på tröskelpuls dvs försökte hålla pulsen på ca 190 hela tiden. I den första intervallen var det många backar vilket gjorde det svårt - pulsen var ofta uppe på 195 men det jämnade ut sig i de isiga nerförsbackarna där jag blev tvungen att fega i löparskorna och pulsen kom ner mot 185. Med tröskelpuls var det jobbigt precis hela tiden men aldrig så jobbigt att tänkte "aldrig mera". Fungerade bra med andra ord. Träningen innebar också att lyckades träffa den person som lägger upp oss till "Klubben Online" (anmälan till OL-tävlingar) Så nu är jag anmäld till tre tävlingar 11-13/4. Jag trotsade min skräck att komma sist och anmälde mig till D21-klass på annandagen i Kjula. Undrar hur långt efter jag blir. Som tur är brukar de bästa välja D21 lång så kanske ska målet bli att de inte ska vara dubbelt så snabba iaf :-)


Igår paddlade vi igen, återigen undrar jag hur jag ska paddla men det kändes hyfsat vilket kanske är huvudsaken. Markus däremot muttrar mest om att jag är långsam så han tycker säkert jag är värdelös.... Jag lyckades med bedriften att plaska ner mig totalt så det blev ganska kallt men i regnkläderna i söndags blev det för varmt. Det blir inte bra vad man än väljer!


Ikväll var det dags för UU-spåret och nu är jag trött!

Ovido - Quiz & Flashcards